επιστροφή
Η ΑΝΕΛΙΞΗ στην έκθεση MADE IN GREECE
29 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo  
 
Με δικό της περίπτερο συμμετείχε η ΑΝΕΛΙΞΗ στην 8η Περιφερειακή Έκθεση "Αρκαδικό Πανόραμα" που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη από 2 έως 7 Μαϊου και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον  του επιχειρηματικού κόσμου της Πελοποννήσου. Στην έκθεση συμμετείχαν δεκάδες επιχειρήσεις από την Πελοπόννησο και την επισκέφθηκε πλήθος κόσμου.
 
Παράλληλα στο συνεδριακό χώρο της έκθεσης διοργανώθηκαν δύο πολύ σημαντικά γεγονότα, το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού και μια ημερίδα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
 
Συνέδριο Αγροτουρισμού
Πιο συγκεκριμένα με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού που διοργανώθηκε παράλληλα με τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού – Υπαίθρου EuroGites,  για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Klaus Ehrlich, Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου – EuroGites, ο Hans Embacher, Αντιπρόεδρος EuroGites & Διευθυντής Αυστριακής Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού, ο Linas Zabaliunas Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου Λιθουανίας, , tour operators και τουριστικοί συντάκτες από το εξωτερικό όπως ο Michael Cullen (Αγγλία),  συνιδρυτής και αρχιεκδότης του ιστοτόπου www.iescape.com. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή από μέλη του Συνδέσμου Αγροτουρισμού Ελλάδος οι οποίοι βρέθηκαν στη Πελοπόννησο.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου αναπτύχθηκαν σύγχρονοι προβληματισμοί για την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού διεθνώς, καθώς και ζητήματα όπως η  δημιουργία προϊόντος (Branding) και η συνεργασία στον αγροτουρισμό, ζητήματα προώθησης και διαδικτυακής πώλησης για μικρούς αγροτουριστικούς ξενώνες, διαφοροποίηση και δικτύωση προϊόντων - υπηρεσιών στον Αγροτουρισμό μέσω Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών κ.α.
 
Ημερίδα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας
Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση για τις υπηρεσίες και τα εργαλεία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας τη Δευτέρα 5 Μαΐου το απόγευμα.Η εκδήλωση είχε σκοπό την ενημέρωση των  επιχειρήσεων για την εξαγωγική δραστηριότητα, που είναι πολύ σημαντική όπως είπε και στην ομιλία του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Ανδρέας Σύριος.
Στην ενημερωτική παρουσιάστηκαν οι αγορές: Κίνας, Ρωσίας, Γαλλίας και Γερμανίας από τους εμπορικούς ακολούθους της Ελλάδας στις αντίστοιχες χώρες και αναλύθηκαν η οικονομία και το επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς και οι δυνατότητες συνεργασίας και εξαγωγής ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.
σχεδιασμός, υλοποίηση & διαχείριση ιστότοπου:
ΑΝΕΛΙΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο.Ε.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ  |  ΤΡΙΠΟΛΗ  |  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ:  Δαμοφώντος 6, Καλαμάτα Τ.Κ. 24131
Τηλ.: 27210 62151     Fax: 27210 62154
Email:  info@anelixi.net.gr