ΕΔΟΑΟ ΚΑΙ ENTERPRISE GREECE  
Πρόγραμμα Προώθησης Εξαγωγών
του Ελληνικού Οίνου
Η θέση του ελληνικού κρασιού στις ξένες αγορές έχει αναβαθμιστεί σημαντικά χάρη στη στρατηγική συνεργασία της Enterprise Greece και της ΕΔΟΑΟ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου και την αύξηση των εξαγωγών. Η συνεργασία συνεχίζεται με το νέο πρόγραμμα δράσεων που ανακοινώθηκε.
Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου, Enterprise Greece και η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) συνδιοργάνωσαν συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του απολογισμού του προγράμματος Προώθησης Οίνων Ποιότητας σε τρίτες χώρες για την περίοδο 2015-2016, καθώς και για την παρουσίαση του προγράμματος της επόμενης περιόδου.
 
Οι δράσεις της Enterprise Greece για την επόμενη περίοδο 2016-2017 στο πλαίσιο του προγράμματος, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, όπως τις περιέγραψε ο  Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δότσης, ξεκινούν  τον Νοέμβριο με τη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Vinexpo στην Ιαπωνία (14-15.11.2016). Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν σε ένα wine bar 50 ελληνικές ετικέτες και θα οργανωθούν 2 θεματικά master class με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη. Επίσης, στην Ιαπωνία και στην Κορέα  θα  γίνουν στοχευμένες δράσεις και δυναμικές ενέργειες για την προβολή και προώθηση του ελληνικού κρασιού με βασική επιδίωξη την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας του και κατ’ επέκταση την καθιέρωση του στις συγκεκριμένες χώρες.
Στην αγορά της Κίνας, της Αμερικής και του Καναδά  το πρόγραμμα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις δράσεις και τις ενέργειες του προγράμματος της ΕΔΟΑO. Βασικός στόχος είναι η επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων με πολλαπλασιαστικά οφέλη. Έχοντας ως εφόδιο την μέχρι τώρα εμπειρία και την άριστη συνεργασία με το κλάδο  το πρόγραμμα θα συνεχιστεί δυναμικά και τα επόμενα χρόνια   με συστηματική διεθνή παρουσία με στόχο την καθιέρωση του ελληνικού κρασιού.
Ο κ. Δότσης, επίσης, αναφέρθηκε στις δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν με πόρους του Οργανισμού.  Επεσήμανε ιδιαίτερα την εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Prowein και τις παράλληλες ενέργειες που θα διοργανωθούν στη Γερμανία πριν και μετά την έκθεση για την υποστήριξη των ελλήνων οινοποιών.
σχεδιασμός, υλοποίηση & διαχείριση ιστότοπου:
ΑΝΕΛΙΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο.Ε.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ  |  ΤΡΙΠΟΛΗ  |  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ:  Δαμοφώντος 6, Καλαμάτα Τ.Κ. 24131
Τηλ.: 27210 62151     Fax: 27210 62154
Email:  info@anelixi.net.gr