επιστροφή
Η ΑΝΕΛΙΞΗ σε επιχειρηματική αποστολή
στο Κάιρο, 3-5 Δεκεμβρίου
 
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Κούρκουλας, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο στο πλαίσιο των εργασιών της Μεικτής Διϋπουργικής Επιτροπής μεταξύ των δύο χωρών στις 4 Δεκεμβρίου 2014.
 
Προκειμένου να αξιοποιηθεί κατά τον καλλίτερο δυνατό τρόπο η επίσκεψη αυτή, το Υπουργείο Εξωτερικών διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στο Κάιρο, εστιασμένη σε τομείς και κλάδους, οι οποίοι παρουσιάζουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τις θετικότερες προοπτικές για ανάπτυξη δραστηριοτήτων και ενίσχυση συνεργασιών, όπως:
 
   τρόφιμα (νωπά φρούτα), βιομηχανία τροφίμων
   αγροτικός εξοπλισμός (γεωργικά μηχανήματα και εξοπλισμός, τυποποίηση ελαιολάδου)
   ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
   περιβαλλοντικές τεχνολογίες (διαχείριση υδάτινων πόρων, υγρών και στερεών αποβλήτων)
   ιχθυοκαλλιέργειες
   κατασκευές – δημόσια έργα
   δομικά υλικά
   χημικά
   φάρμακα, καλλυντικά, ιατρικός εξοπλισμός
   αλυσίδες εστίασης (franchising)
 
Στο πλαίσιο της ως άνω αποστολής θα πραγματοποιηθεί οικονομικό / επιχειρηματικό συνέδριο και θα ακολουθήσουν διμερείς στοχευμένες συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Αιγυπτίων επιχειρηματιών.
 
Η ΑΝΕΛΙΞΗ θα συμμετέχει στην αποστολή εκπροσωπώντας επιχειρήσεις από την Πελοπόννησο. Η αποστολή της ΑΝΕΛΙΞΗΣ θα είναι 3ημερη. Για την καλύτερη προετοιμασία είμαστε σε συνεχή επαφή με το Γραφείο ΟΕΥ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Κάιρο. Με τον τρόπο αυτό υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου στην προσέγγισή τους στην Αιγυπτιακή αγορά και στην προώθηση των προϊόντων τους.
 
Η αποστολή εντάσεται στο project της ΑΝΕΛΙΞΗΣ που ονομάσαμε EXPORT CLUSTER, και σκοπό έχει να αναπτύξει μια ομπρέλα καλά σχεδιασμένων δράσεων εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Πελοπόννησο. Το EXPORT CLUSTER επιδιώκει τη συνένωση των δυνάμεων των επιχειρήσεων κάτω από την υποστηρικτική ομπρέλα της ΑΝΕΛΙΞΗΣ ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, όπως αποδείχτηκε και από την προηγούμενη αποστολή στην Ελβετία.
 
Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας για δήλωση συμμετοχής έως 22 Νοεμβρίου.
σχεδιασμός, υλοποίηση & διαχείριση ιστότοπου:
ΑΝΕΛΙΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο.Ε.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ  |  ΤΡΙΠΟΛΗ  |  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ:  Δαμοφώντος 6, Καλαμάτα Τ.Κ. 24131
Τηλ.: 27210 62151     Fax: 27210 62154
Email:  info@anelixi.net.gr