Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή
της ΑΝΕΛΙΞΗΣ στη Βαρσοβία
 
Ολοκληρώθηκε η 5ημερη επιχειρηματική αποστολή της ΑΝΕΛΙΞΗΣ στη Βαρσοβία όπου εκπροσωπήσαμε 3 επιχειρήσεις τροφίμων  στη διεθνή έκθεση World Food Warsaw 2016 που πραγματοποιήθηκε 19-21 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο EXPO XXI της πολωνικής πρωτεύουσας. Οι επιχειρήσεις που εκπροσωπήθηκαν είναι η ΩΜΕΓΑ ΑΒΕΕ, ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΟΥ ΑΕ και ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.
 
Η αποστολή του export cluster της ΑΝΕΛΙΞΗΣ διήρκεσε από 18 έως 22 Απριλίου και σ’ αυτή συμμετείχαν τα στελέχη της ΑΝΕΛΙΞΗΣ Γιώργος Βασιλόπουλος και Εύη Κονταξή καθώς και η συνεργάτιδα Αφροδίτη Λύκου. Πέραν της εκπροσώπησης στην έκθεση τα στελέχη της ΑΝΕΛΙΞΗΣ πραγματοποίησαν και συναντήσεις εκτός έκθεσης καθώς και σύντομη επιτόπια έρευνα αγοράς για τα προϊόντα των 3 επιχειρήσεων. Ο απολογισμός κρίνεται θετικός αφού η αποστολή επέστρεψε με αιτήσεις προσφοράς και αρκετές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για συνεργασίες.
 
Γενική διαπίστωση από την Πολωνική αγορά είναι ότι τα ελληνικά προιόντα δεν έχουν ακόμα τη θέση που θα μπορούσαν κυρίως λόγω της ανεπαρκούς προώθησης και αντιπροσώπευσης. Όμως τα τελευταία χρόνια ο δείκτης εισαγωγής βραβευμένων πιστοποιημένων Ελληνικών προϊόντων (κυρίως τροφίμων και ποτών) εμφανίζει αυξητικές τάσεις και ζήτηση. Οι Πολωνοί είναι απαιτητικοί ως καταναλωτές και η ζήτηση για ποιοτικά και υγειινά τρόφιμα αυξάνεται τα τελευταία χρόνια σημαντικά αποτελώντας προτεραιότητα στις επιλογές τους. Την ίδια αυξητική τάση έχουν τα βιολογικά προϊόντα.
 
Η ΑΝΕΛΙΞΗ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην προσέγγισή τους στην Πολωνική αγορά και στην προώθηση των προϊόντων τους, με υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τόσο την προετοιμασία των προϊόντων και των συσκευασιών όσο και την επιλογή καναλιών προώθησης και marketing.
 
Η αποστολή στην Πολωνία ήταν μια δράση του  project της ΑΝΕΛΙΞΗΣ που ονομάσαμε EXPORT CLUSTER, και σκοπό έχει να αναπτύξει μια ομπρέλα καλά σχεδιασμένων δράσεων εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το EXPORT CLUSTER επιδιώκει τη συνένωση των δυνάμεων των επιχειρήσεων κάτω από την υποστηρικτική ομπρέλα της ΑΝΕΛΙΞΗΣ ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, όπως αποδείχτηκε και από την αποστολή στην Πολωνία.
σχεδιασμός, υλοποίηση & διαχείριση ιστότοπου:
ΑΝΕΛΙΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο.Ε.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ  |  ΤΡΙΠΟΛΗ  |  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ:  Δαμοφώντος 6, Καλαμάτα Τ.Κ. 24131
Τηλ.: 27210 62151     Fax: 27210 62154
Email:  info@anelixi.net.gr