Παρουσίαση καινοτομίας:
Σύστημα ελέγχου μεταποίησης επιτραπέζιας ελιάς
 
Δευτέρα 26 Ιουνίου θα βρίσκεται στην Καλαμάτα αντιπροσωπεία της Ισπανικής εταιρείας Global Olive η οποία έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο σύστημα που βελτιστοποιεί τη μεταποίηση επιτραπέζιας ελιάς. Το σύστημα απευθύνεται στα εξής είδη επιτραπέζιας ελιάς: πράσινες, μαύρες και μαύρες χαρακωτές.
Το καινοτόμο σύστημα Teleoliva της Global Olive επιτυγχάνει:
-μείωση του χρόνου παρασκευής, μείωση του κόστους (περίπου 20%),
-μείωση αποβλήτων (περίπου 70%),
-ιχνηλάτηση σε όλα τα στάδια παρασκευής
-καλύτερη ποιότητα στο τελικό προϊόν.
 
Χρησιμοποιεί αισθητήρες για να παρακολουθεί συνεχώς τη διαδικασία παρασκευής των ελιών. Έχει επίσης τη δυνατότητα να ελέγχει την ωριμότητα των ελιών και το χρώμα τους. Οι τιμές που μετρά, μεταφέρονται αυτόματα και ασύρματα σε κινητό τηλέφωνο, τάμπλετ ή υπολογιστή. Με το κατάλληλο πρόγραμμα που παρέχεται, ο υπεύθυνος παραγωγής λαμβάνει αυτόματα ακριβή πληροφόρηση και  προχωρά κατευθυνόμενος στα επόμενα στάδια παρασκευής των ελιών με μεγάλη ακρίβεια, οικονομία και ταχύτητα. Είναι εξαιρετικά απλό στην χρήση του γιατί το πρόγραμμα ενημερώνει αυτόματα τον υπεύθυνο για το τι πρέπει να κάνει και πότε.
 
Η επίσκεψη οργανώνεται από το Δίκτυο Διάχυσης τεχνολογίας Πράξις, κόμβος στην Ελλάδα του Enterprise Europe Network (www.enterprise-hellas.gr) το οποίο είναι το μεγαλύτερο μεταφοράς καινοτομίας μεταξύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Χρηματοδοτείται από την ΕΕ και παρέχει εντελώς δωρεάν τις υπηρεσίες του. Κύριος του στόχος είναι να βοηθήσει Ελληνικές επιχειρήσεις να συνεργαστούν με αντίστοιχες του εξωτερικού.
 
Το μέρος της επίσκεψης της Global Olive στην Νότια Πελοπόννησο οργανώνεται με τη συνεργασία της ΑΝΕΛΙΞΗΣ Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.
 
Προσκαλούμε τα στελέχη επιχειρήσεων μεταποίησης ελιάς από τη Νότια Πελοπόννησο και κάθε ενδιαφερόμενο στην ανοιχτή παρουσίαση του καινοτόμου αυτού συστήματος τη Δευτέρα  26 Ιουνίου, ώρα 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Μετά την παρουσίαση θα δοθεί η δυνατότητα συζήτησης με τους Ισπανούς ειδικούς για συζήτηση σε θέματα της μεταποίησης ελιάς.
σχεδιασμός, υλοποίηση & διαχείριση ιστότοπου:
ΑΝΕΛΙΞΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Ο.Ε.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ  |  ΤΡΙΠΟΛΗ  |  ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ:  Δαμοφώντος 6, Καλαμάτα Τ.Κ. 24131
Τηλ.: 27210 62151     Fax: 27210 62154
Email:  info@anelixi.net.gr